Jak zvládnout dovolenou s dětmi

Chtěli byste vyrazit na dovolenou někam dál než jen na chalupu za babičkou, ale máte malé děti a bojíte se, jak celá cesta bude probíhat? Připravili jsme pro vás malý návod, jak to zvládnout bez úhony.

Jak zvládnout dovolenou s dětmi

Chtěli byste vyrazit na dovolenou někam dál než jen na chalupu za babičkou, ale máte malé děti a bojíte se, jak celá cesta bude probíhat? Připravili jsme pro vás malý návod, jak to zvládnout bez úhony.
10. 5. 2023
Cestování Tipy

Chtěli byste vyrazit na dovolenou někam dál než jen na chalupu za babičkou, ale máte malé děti a bojíte se, jak celá cesta bude probíhat?

Cestování s dětmi může být pěkně náročné. Proto jsme pro vás připravili malý návod, jak to zvládnout lépe. Také v článku naleznete hotely, které jsou vhodné pro dovolenou s dětmi a zároveň ušetříte až 4 % z každé rezervace.

V případě, že plánujete cestu veřejnou dopravou, myslete i na ostatní účastníky cesty a připravte děti na dlouhou a náročnou cestu. S našimi tipy by to měla být hračka.

A jak tedy na to?

Naplánujte si cestu
Pokud pojedete autem, určete si už předem místa, na kterých budete stavět a dělat přestávky na oddych, WC a občerstvení. Pokud plánujete cestu jiným dopravním prostředkem, mějte v oku jízdní řády, no a pro případ, že poletíte letadlem, si připravte pevné nervy a špunty do uší :).

Zajistěte zábavu
Ať už zvolíte jakýkoliv typ dopravy na rodinnou dovolenou, doporučujeme sáhnout po tabletu. Stáhnete do něj pohádky i hry a děti zabaví na dlouhou chvíli. Pokud jste odpůrci technologií, zkuste obyčejně knížku nebo jinou hru na cestu.

Cestovani

Tablet ZDE , Kniha ZDE , Hry na cestu ZDE

Připravte dostatek občerstvení
Asi nikdo z nás se nechce potýkat na cestě s hladovým a žíznivým dítkem. Připravte si na cestu zásobu jídla třeba do chladících boxů nebo termo tašek a mějte po ruce dostatek tekutin. Zkuste se vyhnout sladkostem a slazeným nápojům, zbytečně byste vyvolali přebytek energie a následné podráždění.

Parádní boxy naleznete ZDE a to dokonce s cashbackem až 2 %.

Pohodlně se oblečte
Pohodlí na prvním místě. Tepláky, legíny, mikiny a pohodlné boty – to je základ pro pohodlí na cestách. Jestli to chcete ještě vylepšit, sbalte s sebou i polštářky a deky, ať je cesta co nejvíce komfortní. Pokud budou na cestě spokojené děti, určitě budete mít klidnější cestu i vy.

Vše potřebné už víte, ale ještě je potřeba vymyslet, kam se vlastně vydáte...

Ideálním místem pro rodinnou dovolenou v dojezdové vzdálenosti je podle nás Wellness Hotel Vista.

CestovaniHotel se nachází na Dolní Moravě a kromě krásného wellness, které si užije celá rodina, nabízí i doprovodný animační program pro děti. V ceně ubytování je i výtečná snídaně. V okolí naleznete turistické atrakce jako jsou třeba Vodopády Malé Moravy nebo Stezku v oblacích.

Rezervovat s cashbackem až 4 %

Pokud nechcete zůstávat v České republice, ale cestujete autem, doporučujeme oblíbenou destinaci, a to Chorvatsko. Chorvatsko je pro vás skvělá volba v případě, že chcete být v dojezdové vzdálenosti od domova, ale i tak si užít all inclusive dovolenou a dětem dopřát hrátky v bazénu a animační program. Zajisté oceníte i průzračně čisté moře a přátelskou náturu Chorvatů na každém kroku.

TUI BLUE Adriatic Beach s cashbackem až 4 %

CestovaniNo a pro cestovalské rodinky, které se toho nebojí, tu máme krásný resort s ultra all inclusive a animačním programem pro děti v Turecku. Cesta letadlem trvá zhruba 3h, ale po přečtení tohoto článku věříme, že i takovou cestu s dětmi zvládnete.

Rezervovat s cashbackem až 4 %

Lara Barut Collection s cashbackem až 4 %

Cestovani

Rezervovat s cashbackem až 4 %

Jak nakoupit s cashbackem:
K úspěšnému získání vratných peněz je nutné mít v době rezervace zobrazeno logo VratnéPeníze.cz přímo na stránce Booking.com v horní části obrazovky. Toto logo se při správně provedené rezervaci propíše i do potvrzovacího e-mailu.

Booking